Ny botten och belysning i undervisningsbassängen

Fyrishovs undervisningsbassäng stängdes för renovering den 4 december 2023. Bassängens höj- och sänkbara funktion hade lappats och lagats i många år, nu genomfördes en stor investering i en ny bassängbotten för att den ska hålla en lång tid framöver.

Övningsbassängen 900x600.JPG

– Den höj- och sänkbara botten hade lappats och lagats i många år, den fastande i augusti men vi lyckades få igång den igen efter att vissa delar byttes ut. Efter tre veckor fastnade den igen så därför byttes hela konstruktionen ut, berättade Leon Keusseyan, enhetschef på Fyrishov.

Även belysningen byttes till LED i samband med renoveringen. De gamla lamporna drog mycket el vilket man ville ändra på ur ett hållbarhetsperspektiv.

Många är i behov av att bassängen fungerar

Det var många föreningar som fick pausa sin verksamhet för att de är beroende av bassängens höj- och sänkbara botten. Botten var fastlåst på djupet 1,10 meter vilket fungerar för vissa men inte för alla. En del verksamheter kunde fortsätta som vanligt med hjälp av olika lösningar på Fyrishov, exempelvis möjlighet att boka äventyrsbadets bassäng.

– Vi försökte att hitta lösningar så gott det gick. Vi valde en renoveringsperiod som vi bedömde vara den minst dåliga för alla. Att stänga bassängen en annan månad skulle innebära ett stort avbrott i verksamheten för föreningar och simskolor med terminsverksamhet.

Övriga bassänger öppna som vanligt

Övriga bassänger på Fyrishov var öppna för allmänheten som vanligt under renoveringsperioden.

Alla bokade tider under perioden var avbokade och allmänheten hänvisades till övriga pooler.

Här finns svar på vanliga frågor om undervisningsbassängen.

Fakta om bassängrenoveringen

  • Renoveringen genomfördes mellan 4 december 2023 och 15 januari 2024.
    Det tog en natt att tömma bassängen.
    Alla delar i den gamla konstruktionen byttes ut.
    Den nya konstruktionslösningen är från Variopool, världens största leverantör av höj- och sänkbara golv till badanläggningar.
Uppdaterad: