Lurbo ridanläggning - ett hus med många fönster längs långsidan. Det finns ett stall som ligger i vinkel mot huset och en gräsmatta i förgrunden.

Lurbo ridanläggning

Lurbo ridanläggning har ett unikt läge i utkanten av Hågadalen med vidsträckta ridvägar. Lurbo ridklubb har ridskoleverksamhet för elever från 3 år och uppåt. Fantastiska ridmöjligheter för dig som vill ut i naturen, här kan du rida ut i naturreservatet på anlagda ridvägar på upp till tre mil.

Cirka nio kilometer från Uppsala centrum ligger Lurbo ridanläggning som Uppsala kommun hyr ut till Lurbo ridklubb. 

Klubben har idag ca 600 medlemmar varav ca 450 ridande varje vecka, av dem är ett 50-tal aktiva tävlingsryttare. Här finns också ett flertal duktiga tränare i både hoppning och dressyr. Klubben samordnar aktiviteter för barn i alla åldrar, driver ridskola på både ponny och storhäst samt anordnar kurser för privatryttare. Ridklubben arrangerar även tävlingar och ett flertal hopp- och dressyrkurser under lov/helger.

  • Tillgänglig för: klubbens medlemmar, tävlingsekipage och publik vid tävling
  • WC: ja
  • Handikappanpassning: ja
  • Café: ja
  • Parkering: parkering på anvisad plats

Hitta hit

Se Lurbo ridanläggning på karta
Upplands lokaltrafiks webbplats

Vägbeskrivning: ta Kungsängsleden rakt fram tills vägen byter namn till Vårdsätravägen. Följ vägen rakt fram i ytterligare 5 km, sväng höger mot Hammarskog över Lurbo bro. Sväng höger efter ytterligare en kilometer vid skylt Lurbo ridanläggning.

Mer information

Lurbo ridklubb
E-post: ridskolan info@lurbork.se, styrelsen styrelsen@lurbork.se

Läs mer om Lurbo ridklubb

Stallbyggnad, ett ridhus, ridbana och hagar hyrs ut till Uppsala kommuns idrotts- och fritidsnämnd (IFN) som i sin tur hyr ut till Lurbo ridklubb. Fastigheten ägs och förvaltas av Uppsala arenor och fastigheter. Ytterligare ett fristående ridhus på fastigheten ägs och förvaltas av Lurbo ridklubb.

Fastighetsförvaltare

Sofie Bergström

Teknisk förvaltare

Eva Troell
Uppdaterad: