Biotopia, museets vita byggnad med ett träd på vardera sidan.

Biotopia

Biotopia, eller Biologiska museet som det hette tidigare, är över 100 år gammalt. När museet öppnade 1910 var det unikt i sitt slag. Att visa djur i dioramor, i sin rätta miljö, istället för uppradade på hyllor var nytt.

Dessa dioramor finns fortfarande kvar. Idag är de kanske inte det modernaste inslaget på Biotopia, men dom fungerar fortfarande för att väcka nyfikenhet och lust att veta mer om djur och natur. Idag handlar verksamheten mer om det du kan göra på Biotopia.

Fastigheten är en av Uppsalas alla sevärdheter. Selskiftesbyggnad från tidigt 1900-tal i vitmålad slätputs med arkitektoniska inslag belägen i centrala delarna av Luthagen. Byggnaden är speciell i sitt slag då den sedan invigningen år 1910 har använts för museiverksamhet.

Uppsala kommun driver verksamheten på Biotopia som är Uppsalas biologiska museum där du kan se Upplands natur och mycket annat. Uppsala arenor och fastigheter är fastighetsägare.

Läs mer på Biotopias egen hemsida

Adress: Vasagatan 4, 753 13 Uppsala Koordinater: 59.86008987807983, 17.622385284808633

Karta som visar var Biotopia finns. . Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Fastighetsförvaltare

Christoffer Törnqvist

Teknisk förvaltare

Robert Engström
Uppdaterad: