Nu bygger vi en ny ishall

Idag tog sju unga skridskostjärnor de första symboliska spadtagen med snö för den nya ishallen på Gränby sportfält, tillsammans med Karolin Lundström (V), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Spadtag D-hallen.JPGUppsala har ett skriande behov av mer istider, inte minst för ungdomsidrotten. Enligt Karolin Lundström har föreningarna påtalat behovet under många år. Nu bygger kommunen en ny ishall, som är en viktig del i utvecklingen av Gränby sportfält och kommer att ge olika issporter ytterligare träningsmöjligheter.

– Det känns bra att vi äntligen är igång med den nya ishallen. Det är en satsning som kommunen gör på issporterna, det blir mer isyta för Uppsalas barn, säger Karolin Lundström, medan hon och ungdomarna skyfflar snö där ishallen ska stå om drygt ett år.

Den nya ishallen, som kommer att heta D-hallen, ska ge plats för breddidrott och initialt konståkning. På sikt är målet att den även kommer att fungera för träningar och matcher i ishockey. D-hallen blir den femte ishallen på Gränby sportfält, och byggs mellan A-hallen och C-hallen.

– Vi utnyttjar marken mellan de befintliga ishallarna och bygger en mer effektiv anläggning, säger Karolin Lundström.

På spadtaget var flera av föreningarna och höstlovslediga medlemmar med, tillsammans med representanter för Uppsala arenor och fastigheter och entreprenören Serneke som nu kommer att inleda bygget.

Våren 2025 beräknas den nya hallen vara i drift.

För mer information om D-hallen 

30 oktober 2023